Rygøvelser og anden genoptræning

Genoptræning efter en skade, en operation eller et langvarigt sygdomsforløb vil tit være relevant i forhold til at genvinde et optimalt funktionsniveau og undgå, at skaden opstår igen. Århus rygklinik og Fysioterapeutisk Specialistteam har bred erfaring med genoptræning i forbindelse med:

  • Ryg-, nakke problemer og operationer som eks. discusprolaps eller stivgørende operation.
  • Ekstremitets led problemer /operationer eks hofte, knæ. skulder.
  • Hjertekar-sygdomme.
  • Svækkelse efter sygdom.
  • Kroniske lidelser.
  • Neurologiske sygdomme.

Hvis vi eller din hospitals afdeling vurderer, at det vil kunne bidrage til løsningen af dit problem, vil du blive anbefalet at indgå i et genoptræningsforløb, hvor fysioterapeuten vil planlægge og instruere dig i et specifikt træningsprogram, som er målrettet dit problem. Genoptræningen kan planlægges på tre måder afhængigt af, hvordan du vil arbejde med din genoptræning.

1) Genoptræning derhjemme

Vi planlægger og instruerer dig i et træningsprogram bestående af rygøvelser og andre relevante øvelser, som du kan udføre derhjemme.

Du kommer til kontrol hos os med 1-2 ugers mellemrum, hvor dit træningsprogram tilpasses, indtil du har opnået dit normale funktionsniveau.

I forbindelse med hjemmetræning kan du blive bedt om at anskaffe dig træningselastikker, træningsbold eller andet udstyr for at få mest muligt udbytte af dine rygøvelser. Århus Rygklinik kan hjælpe dig med dette.

2) I klinikkens tilknyttede træningscenter

Århus Rygklinik og Fysioterapeutisk Specialistteam har indgået samarbejde med Fit&Sund Fitness og Sundhedshus, for at have det mest professionelle udstyr og rammer til genoptræning. Træningsfaciliteterne sikrer dig effektive redskaber til genoptræning op til et niveau, der lever op til de fysiske udfordringer, dit job eller sport kræver. Din fysioterapeut vil planlægge og instruere dig i det specifikke træningsprogram, indtil du føler dig sikker i øvelserne. Dernæst vil du kunne træne uden direkte instruktion, men du vil løbende have konsultationer med din fysioterapeut for evaluering af din fremgang og optimal tilpasning af øvelserne.

3) I et træningscenter i dit lokalområde

Din fysioterapeut planlægger dit træningsprogram og instruerer dig i de enkelte rygøvelser og andre træningsøvelser. Træningen planlægges således, at du først træner hos os, indtil du har kontrol over træningen, derefter kan du flytte dine ugentlige træninger til et træningscenter tættere på dit hjem.

Herefter kommer du blot til kontrol hos os, for at få evalueret og tilpasset dit træningsprogram. Udstyret i mange træningscentre ligner hinanden, så det vil typisk ikke være svært for dig at overføre træningsprogrammet til dit lokale center.

Genoptræning med rygøvelser m.m. kan foregå hjemme hos dig, i vores tilknyttede træningsventer eller i dit lokale træningscenter

Bestil tid til konsultation eller massage på telefon eller online – se under kontakt (Nævn for administrationen at det drejer sig om Århus rygklinik)