fbpx
Fysioterapi sportskader i Århus. Århus Rygklinik har specialister i sportsskader. Du kan få akut behandling, råd og genoptræning til din sportsskade uanset om den er akut, subakut eller langvarrig

Sportsskader

Generelt om sportsskader

Skader i forbindelse med sportsaktiviteter opstår fordi kravene til vævet overstiger styrken i vævet.

Det kan ske pludseligt (traumatisk) eller gradvist, fordi der er ubalance imellem belastning og restitution. Det sker oftest ifm. ændringer i træningen.
- for meget...
- for hurtigt...
- for ofte...
- for lang tid...
Særligt led- og seneforhold har brug for tid til at bygge sig selv stærkere, og derfor ser man ofte overbelastningsskader her.

Fodboldskader akut behandling i Århus
Fodbold er den sport i Danmark med flest sportskader

Send os en besked

Døjer du med en skade, så send os uforpligtende en besked om dit problem. Vores fysioterapeuter står klar med gode råd og muligheder for genoptræning.

Tlf. 86 22 22 10

Genoptræning efter smerter og skader kræver den rette sparingspartner i fysioterapi. Århus Rygklinik er en specialistklinik i centrum af Århus.
Vi har speciale i muskel og ledproblemer
Genoptræning af nakke, ryg og sportsskader i Århus. Vores fysioterapeuter står klar til at hjælpe dig igennem alle faser af din genoptræning
Vi hjælper dig igennem alle faser af din genoptræning.

Hvem er vi?

Aarhus Rygklinik er en specialistklinik indenfor muskel og ledproblemer.

Fysioterapeuterne hos Aarhus Rygklinik har gennem mange år videreuddannet sig og fulgt med i ny viden og forskning om sportsskader, smerte og problemer fra muskler og led.

Det har gjort dem i stand til at opnå status som Specialister i Muskuloskeletal Fysioterapi ved Danske Fysioterapeuter, som er branchens kvalitetsstempel for specialviden og kompetencer.

Vores vision er at give dig den ypperste faglige kvalitet, service og omsorg.

Aarhus Rygklinik er certificeret af Styrelsen for Patientsikkerhed.

1. Typisk billede på uhensigtsmæssig genoptræningsforløb
2. Hensigtsmæssig genoptræningsmodel

Den gode genoptræning

På billederne ses to forskellige profiler på genoptræningsforløb. Den typiske fejl vi ser ifm. genoptræning er illustreret på billede 1. Den gradvise genoptræning går for stærkt til, hvad vævet kan nå at adaptere til. Derfor ender man ofte med mange tilbagefald, som er både frustrerende og uhensigtsmæssig for at genopbygge integriteten i vævet og komme stærkt tilbage til sin sport.

Model 2. viser den mere optimale strategi for genoptræning af sportsskader. Her vil man tilstræbe en gradvis tilvænningsproces ift. kroppens styrke, smidighed og funktion individuelt tilpasset dig, og de krav din sport stiller.

Gode råd til sportsskader

Akut fase (Inflammation): 24-48 timer ro - is - kompression - elevation. Derefter begyndende mobilisering af det skadede område.

Subakut fase (Heling): Vævet skal gradvist trænes op som vist i trappemodellen. Lyt til smerterne under og efter belastninger (Se f.eks. traffiklysguiden længere nede på siden). Du må ikke have ondt eller være mere hævet i timerne efter din genoptræning.

Remodelleringsfase: Genoptræning skal afspejle den sport du skal tilbage til. Derfor skal belastninger gradvist ligne dine aktiviteter under sport og vævet skal gradvist tilvendes kampbelastninger igen.

VIGTIG! Sideløbende med genoptræning af sportsskaden, skal du holde kroppen i generel form, så du ikke taber for meget muskelmasse og kondition. Hvis en skade forhindrer dig i en aktivitet, så kan man typisk finde et alternativ f.eks. cykling/svømning istedet for løb.

Vores fysioterapeuter står klar til at hjælpe dig igennem din sportsskade, uanset om det lige er sket, eller du har døjet med det i lang tid.

symptomer ved sportsskader

Det er vigtig at kunne forholde sig til sine egne symptomer, når man har en skade.

"Traffiklysguiden" er en god overordnet model til at styre genoptræning, når man har en sportsskade.

Grønt og gult lys er acceptable niveauer, mens smerter som er stigende i intensitet under genoptræning eller i timerne efter træning er for meget.

Traffiklysguide til tolkning af dine symptomer ved sportsskader

Mange fordele

  • Akut tid
  • Intet behov for lægehenvisning
  • Garanti for erfarne fysioterapeuter
  • God tid til behandling
  • Tilskud fra Danmark og sundhedsforsikringer.
  • Certificerede klinikkere v. Danske Fysioterapeuter
  • Dip. MDT, McKenzie-metoden
  • Godkendt ved Styrelsen for patientsikkerhed
Luk menu